Mestské materské školy šetria prostredníctvom zdravej stravy

16.09.2013 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 16. septembra (TASR) - Zdravšiu, výdatnejšiu, ako aj finančne úspornejšiu stravu pripravujú od začiatku septembra tohto roka pre svojich zverencov materské školy (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Vranov nad Topľou.
Hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková TASR informovala, že mestské MŠ na Sídlisku Okulka, Sídlisku 1. mája, Sídlisku II, Sídlisku Juh a na Kukučínovej ulici začali poskytovať pre najmladších vranovských školákov od septembra stravu pripravenú na nových kuchynských zariadeniach, takzvaných konvektomatoch.
"Varenie v konvektomate je založené na princípe parného systému. Práve preto je takto pripravené jedlo zdravšie, kvalitnejšie, bez tukov a kaloricky výdatnejšie. Pomocou nového kuchynského zariadenia sa môžu pripravovať v MŠ nielen jedlá na pare, ale aj iné druhy jedál, napríklad pečené, múčne či mäsité," priblížila Fedorňáková.
Nový spôsob prípravy jedál je podľa jej slov okrem zdravotného či kvalitatívneho hľadiska zaujímavý aj z iných dôvodov. "Takéto varenie je ekonomickejšie, šetrí čas a nie je náročné na obsluhu," uzavrela hovorkyňa
 

Vyberte región

mark